En diskurskritisk text med starka åsikter om den påstådda pk-vänsterdominansen i media

aavyge2-imgur

Skulle du kalla någon som har matlagning som yrke för ”en matintresserad person med starka åsikter om recept” istället för att använda ordet kock? Skulle du beskriva Donald Trump som en ”jämställdhetskritisk person med starka åsikter om kvinnor”?

Då kanske du är helt rätt ute. Eller åtminstone i takt med tiden. Minns du ordet ”rasist”? Det blir allt mindre vanligt, särskilt inom media. Nuförtiden heter det istället ofta saker i stil med ”invandringskritiker med starka åsikter om invandrare”.

Vem tror du tjänar på det i längden? Vem tror du tjänar på att det kallas ”sexturism” som om det handlade om någon sorts spännande exotisk hobby och inte om att rika vitingar, ofta män, åker till tredje världen för att sexuellt utnyttja människor, ibland barn, som befinner sig i så miserabel situation att de är tvungna att sälja sina kroppar?

Frågorna är många. Själv undrar jag vad som hände med den där PK-vänsterkonspirationen som påstås ha en så stor makt över svensk media. Hallå därute, vilka ni nu är. Ni gör ett jättedåligt jobb.