KLF ahah-ahah

Feministiskt initiativ gör en KLF och eldar upp 100 000 spänn. Mycket väl investerade pengar om man jämför med den uppmärksamhet de fått om de lagt motsvarande summa på annonser.

Syftet är att symbolisera löneskillnaden mellan kvinnor och män. Summan motsvarar vad kvinnor förlorar i lön varje minut jämfört med män. Pedagogiskt och smart. Fler borde ta efter.

Så nu väntar jag bara på att övriga partier ska elda upp saker. Jag är inte sämre än att jag tänker hjälpa dem på traven med några anspråkslösa förslag:

Moderaterna – deklarationssedlar
I nya arbetarpartiets värld finns bara en sak som är bättre än låga skatter: inga skatter alls.

Sverigedemokraterna – Öresundsbron
Även om Danmark möjligen är deras föregångsland skulle handlingen visa att vi faktiskt kan stänga gränserna om vi vill. Frågan är om de har råd. I värsta fall får det bli nån liten gränsbro mot Norge eller Finland istället.

Centerpartiet – Stureplan
Fredrick Federley och kärnkraften är förödande för partiet. De måste tillbaka till Åsa-Nisse-rötterna. Varför inte slå två flugor i en smäll och lansera ett Stockholmskt klubbliv i lågor som den ultimata förnyelsebara energikällan?

Folkpartiet – en skola
Så går det om ungarna inte får betyg i ordning och uppförande.

Kristdemokraterna – en kyrka
Det kanske låter konstigt. Men tänk efter. KD vill ju vara verklighetens folk och hur många verkliga människor går i kyrkan egentligen? Troligtvis ännu färre än de som läser genusvetenskap. Dags för KD att visa att de menar allvar.

Miljöpartiet – så mycket som möjligt
Växthuseffekten är det bästa som hänt miljöpartiet. Möjligen med undantag för Maria Wetterstrand. Varför inte skynda på den lite?

Socialdemokraterna – alla spår efter Datorteket
Efter att ha kritiserat Alliansen för hur de genomdrivit arbetslinjen kan det vara en god idé att försöka glömma hur det brukar se ut när sossarna har makten.

Vänsterpartiet – pengar
Helst mer pengar än Fi och KLF tillsammans. Allra helst alla pengar som finns. Symboliken? I det klasslösa samhället betalar vi inte räkningar, det existerar inga budgetunderskott och de nyttigheter som tidigare var varor cirkuleras automagiskt.

Piratpartiet – irl (hela skiten)
Vem behöver verkligheten när alla kan vara icke-signalspanade avatarer som fildelar varandra dagarna i ända? Dessutom slipper de ta ställning mellan höger och vänster om varken höger eller vänster existerar.